HomeProjecten
Ontwerp en realisatie van een krattenklopper

Ontwerp en realisatie van een krattenklopper

Bedrijfstak
Meat processing
Bedrijfjaar
2020
Voor Westvlees hebben wij een automatische krattenklopper machines ontworpen en gerealiseerd. Vanuit het warehouse worden kratten met bevroren vlees naar de productielijnen aangevoerd. Deze kratten werden voorheen door een persoon gekanteld. Om de productie te optimaliseren en te vergroten is er samen met de klant een automatische krattenklopper ontwikkeld.

Deze automatische krattenklopper pakt het krat met de producten vast, kantelt deze 180 graden en vervolgens klopt een metalen plaat tegen het product om die los te krijgen. Het bevroren vlees valt zo uit de krat op de transportband richting de productielijnen. Het lege krat kantelt terug naar de transportband en gaat vervolgens direct richting de wasserij.

Rondom de machine zijn diverse veiligheidsmaatregelen genomen zodat medewerkers veilig met de machine kunnen werken. De klant was erg te spreken over onze oplossing en kon de productie gaan verhogen. Hieronder ziet u enkele foto’s van de machine.

Nieuwsgierig?
Plan een afspraak

Maak kennis met de oplossingsgerichte houding van De Vreugd. En maak een begin met het oplossen van logistieke knelpunten of start met de verbeteringen in je productieproces!
Bel mij terug