HomeNieuws
Oplevering van een State-of-the-Art Ompaklijn bij Ojah

Oplevering van een State-of-the-Art Ompaklijn bij Ojah


Geplaatst op 9 oktober 2023
De Vreugd Productietechniek kondigt met trots de succesvolle implementatie aan van een baanbrekende ompaklijn voor Ojah, een gerenommeerde producent van heerlijke plantaardige vleesvervangers.

In een sector waar efficiëntie en technologische vooruitgang van cruciaal belang zijn, zijn we trots om de succesvolle oplevering van onze nieuw ontworpen ompaklijn voor Ojah bekend te maken. In het de afgelopen jaren heeft de Vreugd Productietechniek een sleutelrol gespeeld in het ontwerpen en realiseren van deze baanbrekende machine die in essentie is onderverdeeld in twee productiestromen: de krattenlijn.

Dynamische twee-stromen aanpak

Beide productstromen convergeren in een gemeenschappelijk machineonderdeel: de krattenkantelaar. Hier worden de kratten en de producten op efficiënte wijze gescheiden. De krattenband is speciaal ontworpen met een unieke klemconstructie die ervoor zorgt dat de kratten tijdens het kantelproces stevig op hun plaats worden gehouden, waardoor een vlotte doorstroom en verwerking mogelijk wordt gemaakt.

Doordachte kratten- en productverwerking

De grote uitdaging bij Ojah was dat de producten moeilijk ‘nestbare’ of stapelbaar waren. De kratten zijn in beweging op de krattenlijn en moeten tijdens de beweging worden opgepakt. Om toch de kratten goed te stapelen hebben we een slimme engineering oplossing bedacht. De grijper heeft diverse sensoren om precies goed gepositioneerd te zijn om de krat te pakken.

Binnen de krattenlijn wordt de krattenstapelaar geactiveerd om volle kratten methodisch af te stapelen en de terugkerende lege kratten wederom nauwkeurig op te stapelen. Dit onderdeel illustreert onze toewijding aan systematische en ordelijke productieverwerking. We hebben hierbij alles onder één dak ontwikkeld. Van pre-engineering, diverse testen tot het bouwen van de machine.

Vervolgens worden de gescheiden producten óf individueel in kleinere dozen verpakt óf gegroepeerd in grotere kartonnen dozen, waarbij efficiëntie en bescherming van het product vooropstaan. De productlijn bevat een productstapelaar, waar de afzonderlijk verpakte doosjes op een pallet worden gestapeld of, indien ze met meerdere in een grote kartonnen doos zijn verpakt, geordend worden voor verdere distributie.

Toewijding aan technische oplossingen

Deze oplevering symboliseert niet alleen onze vastberadenheid en vaardigheid om complexe uitdagingen aan te gaan maar markeert ook het begin van een langdurige samenwerking met Ojah.

We kijken uit naar een duurzame samenwerking, waarbij zowel onze expertise in machineontwikkeling als Ojah’s innovatie in plantaardige producten de basis vormt voor toekomstige successen. De Vreugd denkt met al haar klanten mee aan innovatie oplossingen voor de toekomst van voedselproductietechnologie! Benieuwd naar de mogelijkheden in uw bedrijf? Neem contact met ons op.
Lees ook deze artikelen:

De Vreugd Productietechniek lanceert nieuwe website met uitgebreide diensten!
Productielijn uitbreiden; waar begint u?