HomeDiensten
Inventarisatie en advies

Kies voor De Vreugd

Diepgaande procesanalyse
Maatwerk adviezen
Praktische aanbevelingen
Toekomstgericht inzicht
Ervaren adviseurs
U wilt vooruit met uw productielijn of nieuwe concept. Uw technische bedrijfsprocessen optimaliseren en opschalen. Maar hoe pakt u dit aan? Waar liggen de technische en operationele knelpunten en welke stappen kunt u zetten om de efficiëntie te verhogen? Bij De Vreugd Productietechniek ondersteunen we u graag met een grondige inventarisatie en deskundig advies. We helpen u met technisch advies over de verbetermogelijkheden van uw huidige processen. Met onze 20 jaar ervaring kunnen wij snel schakelen, zien we het gehele plaatje en geven wij u praktische adviezen.
Neem contact met ons op
Analyseren van het huidige proces

Analyseren van het huidige proces

Bij een goede inventarisatie hoort een gedegen analyse van uw huidige productieproces. Onze experts nemen de tijd om uw productielijn, uw mensen, uw machines en uw methoden te bekijken. We onderzoeken uw proces, niet alleen vanuit technisch oogpunt, maar ook vanuit een menselijk perspectief.

Welke handelingen worden door uw medewerkers uitgevoerd? Wat zijn transportstromen en bewegingen op de locatie. Door dit alles te combineren krijgen we een volledig beeld van wat er momenteel gebeurt op uw werkvloer. We zien hierdoor vaak knelpunten en kansen voor verbetering.
Knelpunten, inefficiënties en verspilling

Knelpunten, inefficiënties en verspilling

We kijken bij De Vreugd Productietechniek verder dan alleen de oppervlakte. Tijdens onze uitgebreide analyse zullen we knelpunten, inefficiënties en verspilling in uw huidige productieproces identificeren. Dit kan variëren van machinestilstand en energieverspilling tot onnauwkeurige of slechte productie die leidt tot derving. Deze knelpunten zijn de aanleiding om direct actie te ondernemen. Onze grondige aanpak tijdens een inventarisatie / advies zorgt ervoor dat we niets over het hoofd zien.

Wij kunnen u natuurlijk ook adviseren en meedenken over een compleet nieuw te realiseren oplossing. Tijdens de adviesgesprekken denken wij met u mee, geven technische adviezen en zoeken naar een zo kosteneffectieve oplossing voor uw situatie. Met onze eigen in-house engineering en machinebouw afdeling zijn we in staat om vrijwel alles te maken.
Identificeren van de verbetermogelijkheden

Identificeren van de verbetermogelijkheden

Na het in kaart brengen van de huidige situatie, gaan we een stap verder. We identificeren de verbetermogelijkheden binnen het huidige proces. Hierbij houden we rekening met zowel de kleine, eenvoudig te implementeren veranderingen, als de meer ingrijpende verbeteringen die een grotere investering vereisen. Ons doel is om een advies te geven dat zowel realistisch als haalbaar is voor uw bedrijf.
Wim de Vreugd

“We gaan verder dan alleen het identificeren van problemen. We brengen niet alleen de verbeterpunten in kaart, maar reiken ook praktische, haalbare oplossingen aan die écht het verschil maken.”

Wim de Vreugd Directeur - De Vreugd
Neem contact met ons op
Efficiëntie met uw machine

Efficiëntie met uw machine

De focus ligt altijd op het verhogen van de efficiëntie. Of het nu gaat om het verminderen van de doorlooptijd, het verbeteren van de kwaliteit van het product of het optimaliseren van uw personeelsinzet, ons advies zal altijd gericht zijn op het realiseren van maximale efficiëntie. Klanten schakelen ons in om technische verbeteringen aan te leveren en te implementeren binnen het bedrijf.

Energiebesparing speelt daarbij een steeds belangrijkere rol. Met een hoge energieprijs is het een must om met duurzaamheid aan de slag te gaan in uw productieproces. Een efficiënt proces is vaak ook een energiezuiniger proces. Door bijvoorbeeld uw machines beter af te stellen, kunt u niet alleen de productiviteit verhogen, maar ook de energiekosten verlagen.
Voorkomen van derving

Voorkomen van derving

Het voorkomen van derving is een cruciaal aspect van iedere food productielocatie. Onnauwkeurige of slechte productie kan leiden tot verlies van grondstoffen, tijd en geld. We zullen u adviseren over hoe u dit soort verspilling kunt minimaliseren of zelfs volledig kunt voorkomen.

Bij De Vreugd zijn we er om u te helpen met het analyseren, identificeren en optimaliseren van uw productieprocessen. Onze aanpak is grondig, onze adviezen zijn concreet en onze resultaten zijn meetbaar. Laat ons u helpen om uw productielijnen naar een hoger niveau te tillen. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Nieuwsgierig?
Plan een afspraak

Maak kennis met de oplossingsgerichte houding van De Vreugd. En maak een begin met het oplossen van logistieke knelpunten of start met de verbeteringen in je productieproces!
Bel mij terug